Panevėžio r. Karsakiškio Strazdelio pagrindinė mokykla
Header

Mokinių mokomoji bendrovė ,,Medyras“

20160225_114019Panevėžio r. Karsakiškio Strazdelio pagrindinės mokyklos 7 dešimtokai, besimokydami  2015 – 2016 m. m. buvo įkūrę JA mokinių mokomąją bendrovę. Mokinių mokomoji bendrovė (MMB) – tai realus verslas, kurį valdydami mokiniai patiria, kaip veikia nuosavas verslas, taiko mokykloje įgytas žinias, mokosi panaudoti savo talentus ir gebėjimus kuriant ir valdant savo įmonę. Įkurdami MMB mokiniai įgyvendino visą verslo valdymo ciklą: įkūrė įmonę, sukaupė pradinį kapitalą, planavo, gamino pasirinktus gaminius bei juos pardavinėjo. Šiai veiklai buvo išduotas leidimas ir ji truko apie 7 mėnesius.

Mokiniai pardavinėjo akcijas, kad sukauptų pradinį kapitalą savo verslui, sukūrė bendrovės pavadinimą bei logotipą, priėmė bendrovės įstatus, pasiskirstė darbus bendrovėje. Jie patys pirko žaliavas ir kitas reikalingas priemones, kūrė rinkodaros strategiją, kruopščiai tvarkė buhalterinę apskaitą. Dešimtokai pasirinko gaminti medžio gaminius: virtuvines lenteles, menteles, kalėdines bei velykines pakabinamas dekoracijas, dekoratyvinius inkilėlius. Darbas nebuvo lengvas, tam reikėjo nemažai laiko ir pastangų. Pačių sukurtais gaminiais jie prekiavo Karsakiškio kalėdinės eglutės įžiebimo renginyje, kalėdinėje bei Tiltagalių skyriuje vykusioje Kaziuko mugėje.

Kitaip negu kitos verslo įmonės, mokinių bendrovės yra uždaromos dėl to, kad jų veiklos laikas ribojamas. Per paskutines bendrovės veiklos savaites mokiniai baigė gamybą, tiksliai ir kruopščiai sutvarkė bendrovės dokumentus.Taip pat buvo apmokėtos visos sąskaitos, išmokėtas darbo užmokestis, atlyginimai ir komisiniai bei parengta metinė ataskaita, kuri buvo išdalinta akcininkams kartu su jiems priklausančiais dividendais.

Mokomosios mokinių bendrovės (MMB) yra viena iš labiausiai Europos komisijos rekomenduojamų mokymo programų, ugdant verslumą. MMB programa – tai nepakartotina patirtis ir unikali praktika mokiniams. Ši veikla ugdo jaunimą, skatina jį siekti geresnio gyvenimo rinkos ekonomikos sąlygomis, puoselėja iniciatyvą, verslumą bei lyderio savybes.

 

Mokytoja Greta Jankuvienė

 

 

P1080741 P1080744

 

.

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.