Panevėžio r. Karsakiškio Strazdelio pagrindinė mokykla
Header

,,Troliai Šiaurėje“ Karsakiškio Strazdelio pagrindinėje mokykloje

DSCF2363Jau aštuonioliktus metus Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje Lietuvos bibliotekas kvietė susiburti į Šiaurės šalių bibliotekų savaitę ,,Troliai Šiaurėje“. Šiame projekte, kuris siekia populiarinti literatūrą ir knygų skaitymą, skatina puoselėti skaitymą balsu, domėtis šiaurietiškomis pasakojimo tradicijomis ir literatūra, dalyvauja dvylika šalių. Mūsų mokyklos biblioteka dalyvavo vienuoliktąjį kartą.

Savaitę ,,Troliai Šiaurėje“ pradėjome tradicine ,,Šviesos ir žodžio švente“, kviečiančia susipažinti su Šiaurės šalių literatūros lobiais. Mokyklos bibliotekoje mes, vyresnieji maironiečiai, žvakės šviesoje klausėmės mokytojos Danguolės pasakojimo apie Šiaurės šalis, apie Šiaurės šalių literatūrą. Mokytoja aptarė ištraukas, kurias, užsidegę žvakes, garsiai skaitėme klasėse.

Mažiesiems skaitėme Aslaugos Jonsdottir, Kalės Giuetlerio, Rakelės Helmsdal gausiai iliustruotą knygelę ,,Monstrų kivirčas“, pasaką ,,Trys ožiukai“. Paskui šios pasakos filmuką, įgarsintą norvegų bei anglų kalbomis, žiūrėjome ir aptarėme.. Vyresniems skaitėme Tovės Janson knygos ,,Tėtis ir jūra“ ištrauką. Vyriausiems mūsų mokyklos mokiniams skaitėme Stefano Spjuto knygos ,, Stallo“ ištrauką. Mokyklos bibliotekoje buvo parengta Šiaurės šalių rašytojų kūrybos parodėlė, praplėtusi mūsų akiratį. Kitą dieną pristatėme suomių ir švedų rašytojos Tovės Janson, kurios 100 metų jubiliejus šiais metais plačiai buvo minimas, kūrybą. Sekančią dieną piešėme savo mėgstamiausią , labiausiai patikusį Trolį. Savo Trolius reklamavome mokyklos vestibiulyje. Kitas dvi dienas minkėme tešlą ir lipdėme trolius, juos kepėme ir spalvinome. Paskutinę savaitės ,,Troliai Šiaurėje“ dieną kiekvienas turėjome pristatyti savo piešinį – Trolį , pakomentuoti jį visai mokyklai. Rinkome gražiausiai nulipdytą Trolį. Vienbalsiai nutarėme, kad gražiausiųjų Trolių šeimininkė yra devintokė Samanta.

Paskutinę savaitės dieną apibendrinome renginius ,visiems savaitės dalyviams Troliai atsiuntė saldainiukų. Už šios savaitės renginių paįvairinimą, pagalbą juos organizuojant dėkojame mokyklos direktorei, dailės mokytojai Reginai.

Gabrielė Glušokaitė, 9klasės mokinė

 

DSCF2375IMG_20141117_134618  IMG_20141114_115609 IMG_20141113_113400 IMG_20141117_134424

.

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.