Panevėžio r. Karsakiškio Strazdelio pagrindinė mokykla
Header

Kas yra “Gydanti lėkštė”?

Dar visai neseniai į maistą žiūrėjome tik kaip į savotišką kurą, suteikiantį mums energijos. Tačiau netrukom pradėti matyti sąsajas tarp maisto ir sveikatos. Šiuolaikinė medicina, tirdama maistą iki smulkiausių jo sudedamųjų dalių, atskleidė, kaip skirtingos maistinės medžiagos veikia kūno sistemas, kokią įtaką maistinių medžiagų trūkumas turi ligų atsiradimui, bei įrodė, kad maistas, kurį valgome, turi tiesioginę įtaką mūsų savijautai ir sveikatai. Tad “Gydanti lėkštė”, pritardama medicinos tėvui Hipokratui, nori, kad maistas, atsiduriantis ant Jūsų lėkštės, būtų Jūsų vaistas, o Jūsų vaistais būtų maistas!

Karsakiškio Strazdelio pagrindinėje mokykloje svečiavosi Ingrida Kuprevičiutė,  diplomuota gydomosios mitybos specialistė, “Gydanti lėkštė” įkūrėja, “Gydanti lėkštė” radijo laidos vedėja, lektorė. Lektorė studijas baigė Londone įsikūrusiame Natūropatinės medicinos koledže. Žinias nuolat atnaujina įvairiose konferencijose bei seminaruose, kuriuos veda geriausiais pasaulyje pripažinti natūropatinės, integratyviosios ir funkcinės medicinos atstovai.

Lektorė mokiniams skaitė paskaitą apie maisto svarbą organizmui, imuniteto stiprinimą ir mitybą  gerai savijautai palaikyti, bandė atkreipti dėmesį į produktus, kurie mūsų organizmą gydo be vaistų. Praktinėje paskaitos dalyje 5 – 6 klasių mokiniai ruošė salotas iš sveikatai palankių produktų, kepė sausainius be cukraus. Paruoštus  patiekalus ragavo ir dalinosi įspūdžiais.

 

Sveikatos priežiūros specialistė V. Gustienė

Jūs galite komentuoti, arba sekti komentarus.

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.