Panevėžio r. Karsakiškio Strazdelio pagrindinė mokykla
Header

Praktinė veikla „Skanu ir sveika“

Nuotrauka2505Karsakiškio Strazdelio pagrindinės mokyklos Tiltagalių skyriaus priešmokyklinės grupės „Drugeliai“ ugdytiniai  kartu su Pakistano Lahore Grammar School vaikais ISA projekto „Daktare, eik į šalį, nes aš kiekvieną dieną valgau vaisius ir daržoves“ metu pačių užaugintus žirnių, pupelių, saulėgrąžų daigus parsinešė į namus auginti ir prižiūrėti per vasarą, o užaugintus svogūnų laiškus, krapus nutarė panaudoti daržovių salotoms.

Vieną rytą kiekvienas vaikas į grupę iš namų atsinešė mėgstamiausių daržovių, kurios tiktų salotoms. Nuplovę daržoves, jas smulkino, pjaustė ir dėjo į dubenį. Čia susimaišė įvairios daržovės: kopūstai, agurkai, česnako laiškai, špinatai, salotų lapai, pomidorai, ridikėliai ir pačių išauginti svogūnų laiškai ir krapai. Įdėjome grietinės,  išmaišėme ir  salotos buvo paruoštos. Valgydami salotas  džiaugėmės, kad labai skanu ir sveika.

Ši praktinė veikla vaikams buvo labai įdomi ir visapusiškai naudinga. Vaikai gilino sveikos gyvensenos įgūdžius, prisiminė, kokie vitaminai gyvena daržovėse, praktiškai mokėsi saugiai naudotis aštriais virtuvės įrankiais, ugdėsi darbinius įgūdžius, mokėsi mandagiai elgtis, bendrauti ir bendradarbiauti prie stalo. Patyrė teigiamų emocijų.

Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Roma Gurevičienė

 

Nuotrauka2513 Nuotrauka2516 Nuotrauka2559

.

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.