Panevėžio r. Karsakiškio Strazdelio pagrindinė mokykla
Header

Sveikos gyvensenos link

7Panevėžio r. Karsakiškio Strazdelio pagrindinės mokyklos Tiltagalių skyriaus priešmokyklinės grupės ugdytiniai kartu su Pakistano Lahore Grammar School ugdytiniais balandžio – gegužės mėnesiais dalyvauja ISA projekte „Daktare,  eik į šalį, nes aš kiekvieną dieną valgau vaisius ir daržoves“  (Doctor doctor go away, I do eat veggies and fruits everyday).

Ugdytiniai, vadovaujami priešmokyklinio ugdymo pedagogės Romos Gurevičienės, sėjo pupeles, žirnius ir saulėgrąžas, sodino svogūnus. Mokiniai apžiūrėjo augalų sėklas.  Daigino žirnius ir juos ragavo.  Kasdieną vaikai stebėjo dygimo procesą, matavo daigelius, lygino daigų aukštį, spalvą. Vaikai žaidė žaidimus apie daržoves ir vaisius, piešė labiausiai patinkantį vaisių ar daržovę, surengė darbų parodą. Išrinko mėgstamiausią Lietuvos vaikų uogą ir daržovę. Daržovės nugalėtojos: morka ir pomidoras, uoga – braškė. Po trijų savaičių ugdytiniai dalinsis patirtimi ir įspūdžiais su vaikais iš Pakistano. Sužinos, ką šie augino ir kaip jiems sekėsi.

Vaikai suprato, kaip svarbu yra valgyti vaisius ir daržoves, kaip jie yra auginami. Projekto metu ugdomas vaikų kūrybiškumas ir vaizduotė, komunikacija ir bendradarbiavimas.

 

Projekto koordinatorė – direktoriaus pavaduotoja ugdymui Diana Skukauskienė

Nuotraukos priešmokyklinio ugdymo pedagogės Romos Gurevičienės

 

5 4 3 2 1 6

.

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.