Panevėžio r. Karsakiškio Strazdelio pagrindinė mokykla
Header

,,Įvairialypė Šiaurė“ Karsakiškio Strazdelio pagrindinėje mokykloje

Jau penkioliktus metus Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje bibliotekas kvietė susiburti į Šiaurės šalių bibliotekų savaitę ,,Įvairialypė Šiaurė“. Šiame projekte, kuris siekia populiarinti literatūrą ir knygų skaitymą, skatina puoselėti skaitymą balsu, domėtis šiaurietiškomis pasakojimo tradicijomis ir literatūra, mūsų mokyklos biblioteka dalyvavo devintąjį  kartą.

Savaitę ,,Įvairialypė Šiaurė“ pradėjome tradicine ,,Šviesos ir žodžio švente“, kviečiančia susipažinti su Šiaurės šalių literatūros lobiais. Mokyklos vestibiulyje žvakės šviesoje klausėmės mokytojos Danguolės Jusytės pasakojimo apie Šiaurės šalis, apie Šiaurės šalių literatūrą. Mokytoja  aptarė knygas, kurių ištraukas, užsidegę žvakes, būreliais garsiai skaitėme.

Penktų–septintų klasių mokiniai skaitė ištrauką iš T. Egner knygos ,,Peliukas–lipiukas Klasas“, o 9–10 klasių mokiniai skaitė suomių rašytojo M. Nousiainen romano ,,Avietinių laivelių kapitonai“ ištrauką. Mokyklos bibliotekoje buvo parengta Šiaurės šalių rašytojų kūrybos parodėlė, praplėtusi mūsų akiratį. Kitą dieną pristatėme Astridos Lindgren kūrybą. Mokytoja Danguolė kartu su mokyklos maironiečiais pasidalino mintimis apie nuostabios rašytojos Astridos Lindgren gyvenimą ir kūrybą. Maironiečiai pristatė visas rašytojos knygas, esančias mūsų bibliotekoje, papasakojo savo įspūdžius jas perskaičius.Ta pačia proga buvo paskelbta skaitymo akcija ,,Auginkime medį: perskaičiau knygelę–išaugo lapelis.“

Kitą dieną iliustravome perskaitytas ištraukas, piešėme labiausiai patikusius veikėjus. Piešinius reklamavome mokyklos vestibiulyje. Kiekviena grupė turėjo pristatyti savo piešinius, juos pakomentuoti visai mokyklai.

Vieną savaitės dieną visi žaidėme šiaurės šalių vaikų žaidimus.

Paskutinę dieną apibendrinome savaitės renginius. Visi dalyviai buvo apdovanoti knygų skirtukais su savaitės simbolika, aktyviausiai savaitės renginiuose dalyvavusios klasės apdovanotos plakatais.

Gabrielė Glušokaitė, 7 klasės mokinė

.

Komentuoti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.